Christina Mann

Digital Marketing Manager, Socialbakers

Před érou Socialbakers v Karlíně jsem zažila i dobu ve vile na Vinohradech, kde jsme sídlili dřív. A jsou to dvě úplně odlišné zkušenosti. V Socialbakers vilách to bylo velmi rodinné, měli jsme kuchyň, obývák nebo famózní zahradu na grilování. Tehdy jsme ale byli mnohem menší. Když jsme se přesunuli sem, byl to velký šok. Nikdo nevěděl, jak to zafunguje a co se stane s naší pověstnou rodinnou atmosférou. Na začátku jsme s kolegy obávali open space kanceláří a toho, že tu bude moc rušno. Dnes si už ale neumíme představit, že bychom se měli vrátit zpátky do vily. Je to skoro jako úplně jiná firma.

Prostředí, které máme teď, je pro týmovou práci perfektní. Máme spoustu menších zasedaček pro meetingy s partnery a klienty – ve všech zasedačkách jsou samozřejmostí nejmodernější technologie. Vodím sem na prohlídky kanceláří i své kamarády nebo rodinu. Jsem pyšná na to, jaké to tu je.

Při konferenci Engage se tyhle kanceláře stanou místem setkávání všech kreativních hlav z celého světa a to je skvělý pocit! Všude se něco děje, všechny zasedačky jsou naprosto vytížené, kavárna praská ve švech. Je to neuvěřitelné.

Mít své místo je skvělé. Máme tu normálně každý svůj stůl, ale jsou dny, kdy u něj v podstatě nesedím vůbec. Poslední dobou pracuji na různých projektech po světě a kromě svého stolu hodně využívám také tuto zasedačku. Spoustu práce člověk zvládne na dálku, ale osobní kontakt je velmi důležitý. Dáváme si záležet na tom, abychom své kolegy z jiných kanceláří zvali do Prahy a poznávali se navzájem. Většinou tu pak chtějí zůstat (smích).

Já tu mám nejraději naši kavárnu, potom klasické stolky i stoly na stání, které jsou fajn po delším dni na židli. Ze zasedaček mám ráda dvě nejsvětlejší pojmenované Pinterest a LinkedIn. Hodně využívám takový černý gauč u okna, kde si můžete natáhnout nohy na parapet, anebo zónu se sedacími pytli, kde ale spíš odpočívám, než pracuji. Myslím, že je jasné, že čím lepší prostředí pro své zaměstnance vytvoříte, tím budou pracovat lépe – protože budou pracovat s láskou, s nadšením, budou inspirovaní a odpočatí. Některé společnosti si to už uvědomily, některé si to uvědomí později.

Socialbakers je velmi otevřená firma. Vše řešíme transparentně, vedeme diskuze, je to tu kulturně rozmanité. Je to cool místo, kde pracovat. Už na začátku to byla společnost, která byla na českém trhu unikátní. Nabízela možnost home office a další nové koncepty v době, kdy to ještě moc firem v Česku nedělalo. Jednou za dva měsíce tu máme národní dny. Třeba všichni Portugalci ve firmě udělají tradiční jídlo, zařídí hudbu, program, drinky po práci. Po celé kanceláři se většinou objeví nálepky s označením předmětů v jejich rodném jazyce a člověk se něco dozví o jiné kultuře. A v létě vždycky grilujeme. Nehledě na to, jaká národnost zrovna vaří… (smích).

Volně inspirováno blogy Humans of New York, Humans of the Street, Humans of Prague, ...